Tutaj jesteś

Szlachetna kawa po włosku – możesz mieć ją w domu!

26 września 2022 Kawa kawa po włosku

Doskonała kawa w Twojej kuchni? To możliwe, dzięki użyciu odpowiednich urządzeń! Tylko miłośnicy prawdziwego espresso wiedzą co znaczy czekoladowo-orzechowy posmak oraz właściwa ilość kofeiny o poranku, by energicznie przywitać dzień. Sięgaj po włoskie ekspresy, ponieważ to w słonecznej Italii wydobycie czystej esencji z ziaren dopracowano do perfekcji! Przekonaj się, dlaczego warto mieć profesjonalną kawiarkę na wyciągnięcie ręki.

Jeżeli nie wiesz, jaki sprzęt pomoże Ci przygotować kawę według włoskich zasad, koniecznie sprawdź ofertę La Pavoni Domus Bar, która prezentuje nie tylko profesjonalne urządzenia do uzyskania idealnego naparu, ale także podkreśla, że jego przyrządzanie jest nie tylko rytuałem, ale sztuką.

Włoska kawa w polskiej kuchni!

Włoskie urządzenia mają ogromną zaletę – przenoszą profesjonalne ekspresy z kawiarni do domu i pozwalają się cieszyć wybornym smakiem osobom, które naprawdę kochają dobrą kawę. Do wyboru masz nie tylko ekspresy profesjonalne, automatyczne czy półautomatyczne, ale także modele elektroniczne z dozowaniem wolumetrycznym. Dobierasz urządzenie, idealnie dopasowane do Twoich potrzeb. Zwróć uwagę na domowe ekspresy kolbowe i dźwigniowe, półprofesjonalne i profesjonalne ekspresy czy młynki do kawy.

W jednym produkcie znajduje się cała włoska inżynieria do przyrządzania oryginalnej i wyśmienitej kawy, jednak to design przykuwa uwagę. Wzornictwo ekspresów z Italii to prawdziwa sztuka formy – są nie tylko funkcjonalne, ale również przepiękne. Każdy detal ma uzasadnienie i mimo innowacyjnych technologii jest mocno inspirowany tradycyjnym ujęciem maszyny, nad którą pracują włoscy projektanci. Wszystko po to, by podkreślić, że parzenie kawy jest sztuką i czerpie również z historii!

Dlaczego warto postawić na włoskie ekspresy do kawy?

Najbardziej włoskie jest espresso – „matka” każdej kawy. Nieduża porcja aromatycznego, intensywnego w smaku naparu ma około 63 mg kofeiny i pozwala na przyrządzenie jego pochodnych – lungo, ristretto, cappuccino czy flat white. Espresso powstaje, gdy 25-35 ml gorącej wody przepuści się pod ciśnieniem przez drobno zmielone i ubite ziarna kawy. Charakterystyczna dla dobrze przygotowanego espresso jest delikatna kremowa pianka na wierzchu, tzw. crema, która powinna utrzymywać się bez mieszania przez około 120 sekund na powierzchni naparu. To gwarantuje odpowiednio gęste, włoskie espresso. Jeżeli w kawie poszukujesz nut czekolady, orzecha i karmelu oraz delikatnej goryczki na końcu, tylko włoskie ekspresy mogą Ci to zapewnić! Oczywiście pod warunkiem, że skorzystasz z ziaren wypalanych po włosku oraz odpowiednich mieszanek kaw (80% Arabiki, 20% Robusty).

Oprócz gwarancji smaku uzyskujesz także stylowe urządzenie, które może podkreślić charakter Twojej kuchni. Włoskie urządzenia słyną dodatkowo z ekonomiczności – z niewielkiej ilości świeżo zmielonej kawy uzyskujesz najlepszą esencję tego kultowego naparu. Jeżeli chcesz cieszyć się zawsze wybornym smakiem kawy oraz energią przez cały dzień, sięgaj po tradycyjne i sprawdzone marki, koniecznie „Made by Italy”!

Filizanka

Redakcja filizankasmakow.pl to grupa pasjonatów kawy, herbaty, kuchni. Znajdziesz tutaj nie tylko ciekawostki na temat tych napojów, ale także masę świetnych przepisów kulinarnych i podpowiedzi, jak idealnie urządzić swoją przestrzeń domową. Dołącz do nas i dowiedz się wszystkiego o gorących napojach!

MOŻE CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESOWAĆ

Jesteś zainteresowany reklamą?